sunnuntai 11. tammikuuta 2015

1. SUNNUNTAI. Matka starttasi Kajaanista.




Kajaanin muusikoiden matka starttasi!
30.3.2014 


                                          

Olimme onnekkaita tullessamme valituiksi Kainuun Konservatorion oppilaiden joukosta kansainväliseen Music Works -projektiin.
Projekti on luotu antamaan nuorille muusikko-opiskelijoille mahdollisuus työharjoitteluun  ulkomailla muiden maiden muusikkokollegoiden kanssa.
Projektiin osallistuneista kouluista valittiin viiden hengen ryhmät, jotka sekoitettiin myöhemmin niin, että jokaisessa uudessa kokoonpanossa on osallisia jokaisesta eri koulusta. Näillä yhtyeillä valmistelimme viikon aikana ohjelmistot, jotka esitettiin viimeisenä iltana jazzclubilla.
Koulujen omat ryhmät valmistelivat noin puolen tunnin ohjelmiston ennen reissuun lähtöä, tarkoituksena valaista musiikin opiskelua ja -tyyliä eri maissa. Music Works -projekti on EU:n rahoittama viiden oppilaitoksen kumppanuushanke.

Mukana Music Works -projektissa ovat:

Kainuun konservatorio, Kajaani Suomi
Keskipohjanmaan konservatorio, Kokkola Suomi
Georg Otsa Muusikakool, Tallinna, Viro
Kelvin Glasgow College, Skotlanti
North West Regional College, Derry, Ireland
Joka vuosi projektin kohdemaa vaihtuu mukana olevien koulujen välillä. Tänä vuonna vuorossa oli Viro.

Koulu kustansi meille junaliput Kajaanista Helsinkiin ja laivaliput Tallinnaan, ja takaisin, majoituksen hostellissa ja 15euron päivärahan. Tapasimme Kokkolan porukan terminaalissa. Ensivaikutelma oli mukava, vaikka ilmassa oli jännitystä. Laivaan päästyä suuntasimme laivan kannelle ja tutustuimme toisiimme. Ilma oli hieman viileä, mutta satuimme kannelle juuri kauniin auringonlaskun aikaan.


Tallinnassa satamassa meitä oli vastassa meidän vastuuopettajamme ja Tallinnan opettaja, jotka olivat tilanneet meille valmiiksi tilataksit hostelli Old Houseen. Porukka oli väsynyt matkasta ja treeniviikon aikataulu vaikutti hyvin kiireiseltä. Käytyämme ulkona syömässä painuimme pehkuihin. Yöllä kuitenkin heräsimme hervottomaan ilakoitiin, ja osasimme päätellä kyseessä olleen kahden muun koulun oppilaat Skotlannista ja Irlannista. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti